Risk- and Insurance management
Industrie

Risk en Insurance management. De transformatie voor de Industrie sector

In de jaren voor de pandemie is er in de industrie altijd veel focus geweest op voorraadbeheer, kostenreductie, agile werken en just-in-time management. Na de pandemie crisis hebben producenten zich meer en meer moeten aanpassen aan bijvoorbeeld grondstof tekorten, logistieke beperkingen, cyber aanvallen (met name gijzelsoftware) en de gevolgen van klimaatdoelstellingen. In de bedrijfscontinuïteitplanning is hierin vaak geen rekening gehouden en wordt zichtbaar hoe mondiale afhankelijkheden de productieketen hebben beïnvloed.

Immateriële schades kunnen zich snel negatief ontwikkelen wanneer er ook geprocedeerd moet worden en kunnen snel resulteren in het uitputten van de verzekerde limiet.

  • Grondstof tekorten
  • Logistieke beperkingen
  • Cyber aanvallen
  • ESG-doelstellingen
  • Tekort op arbeidsmarkt
  • Aansprakelijkheid

Ontwikkeling van risico’s van de industrie

Het IMF verwacht dat supply chain problemen zullen aanhouden door de geopolitieke situaties zoals de oorlog in Oekraïne, grondstof tekorten, rampen, pandemieën en druk door klimaatdoelstellingen. Op basis van onderzoeken blijkt dat de industrie een versnelling van organisatorische veranderingen doormaakt. De aandacht gaat hierbij voornamelijk uit naar het weerbaar maken van de supply chain, het behalen van ESG-doelstellingen en het oplossen van tekorten aan arbeidskrachten. Een gezonde supply chain moet gepaard gaan met een sterke focus om de ESG beleid om de strategische doelstellingen te halen.

Deze globale veranderingen zorgen voor een acceleratie van digitale transformaties en groeiende cyber risico’s. Het effect hiervan is dat het effectief managen van deze risico’s onvermijdelijk is, bijvoorbeeld door de interne samenwerking tussen de verschillende afdelingen – zoals legal, IT, supply chain, operations en riskmanagement te optimaliseren.

Bedrijven zijn op zoek om grip te krijgen op deze nieuwe problematiek door de financiële implicaties van deze nieuwe risico’s te mitigeren. Het is verstandig om risico’s beter te managen op basis van risicoscenario’s en daardoor beter voorbereid te zijn op toekomstige incidenten. Als deze strategieën goed worden uitgevoerd dan kunnen ze elkaar versterken en zo bouwen aan een veerkrachtige en succesvolle onderneming.

In de huidige markt zijn slechts 20% van de ondernemingsrisico’s te ondervangen met conventionele verzekeringsoplossingen

Veel verzekeringsmakelaars bieden geen advies op maat. Zij negeren de overige 80% en kijken onvoldoende naar het daadwerkelijk risicoprofiel en de financiële draagkracht van de organisatie. SwanAdvisory is geen verzekeringsmakelaar maar uw strategisch en ondersteunend partner in de ontwikkeling van een risicomanagement programma.

Onze aanpak voor de industrie

SwanAdvisory kan uw organisatie adviseren en transformeren om deze nieuwe risico’s naast uw conventionele risico’s te dekken. SwanAdvisory inventariseert met u en ontwikkelt risicoscenario’s op basis van onze brede ervaring en marktinzichten. Uit stress-testen volgt een advies voor uw organisatie van zowel onverzekerbare als verzekerbare aard, die een materiele of financiële impact hebben op de continuïteit van de onderneming.

Wij zijn overtuigd dat de verzekeringsportefeuille van een onderneming of organisatie veel sterker in het perspectief van het totale risicoplaatje dient te worden gezet. Onze aanpak is gebaseerd op onze overtuiging dat bedrijven een beter en gezonder risicomanagement programma kunnen realiseren wanneer zij vanuit hun eigen operationele risico’s werken aan preventie, naast scherper maatwerk in verzekeringsprogramma’s.

Op basis van het advies begeleiden en ondersteunen wij uw organisatie bij het mitigeren van uw risico’s. Met concrete preventieve maatregelen, beter contractmanagement en aanvullende verzekeringen beschermen wij de bedrijfscontinuïteit en financiële positie van uw organisatie. Daarnaast stellen wij u in staat om uw risico’s te beheren en onder controle te houden met geavanceerde software.

  • Ontwikkeling risicoscenario’s
  • Advisering
  • Mitigeren van risico’s
  • Preventieve maatregelen
  • Contractmanagement
  • Verzekeringadvies
  • Monitoring

SwanAdvisory is ervaren met het ontwikkelen van internationale preventie- en verzekeringsprogramma’s, naast het uitvoeren van due diligence onderzoek en het succesvol integreren van Risk en Insurance management met de focus op kwaliteit en kostenbeheersing.

Wilt u meer weten over onze aanpak en unieke visie?
Neem u dan contact op met Otto Bekouw op: +31 6 5574 8920


Otto Bekouw. Managing Director

SwanAdvisory inventariseert met u uw risico’s en ontwikkelt daaruit volgend risicoscenario’s op basis van onze brede ervaring en marktinzichten.